Brak produktu
Opis produktu BIO PLANET S.A.
komponenty
łuski babki jajowatej (Plantago ovata)* 100% (*certyfikowany organiczny)
OPIS
naturalne łuski babki jajowatej są wartościowe z uwagi na nad wyraz wysoką zawartość błonnika. W obecności wody uwalniają śluz i tworzą żel ułatwiający przesuwanie treści zalegających w jelitach. Łuski można spożywać w postaci napoju, zalane wodą, mlekiem albo sokiem owocowym. Mogą stanowić także dodatek do pieczywa albo zagęszczacz do zup i sosów. Łuski babki jajowatej polecamy szczególnie w połączeniu z nasionami babki płesznik w proporcji 20% łusek i 80% nasion, w postaci tzw. Błonnika witalnego.
ZALECANE SPOŻYCIE
Należy spożywać nie więcej niżeli 5 łyżeczek dziennie i zachować ostrożność w podawaniu dzieciom. W trakcie spożywania łusek zalecane jest picie pokaźnej ilości płynów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 802 kJ / 192 kcal
Tłuszcz - 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany - 1,7 g
w tym cukry - 0,2 g
Błonnik - 85 g
Białko - 2,4 g
Sól - 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje podstawowe oraz specyfikacja:
Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2024:
- Porównywarka najlepszych sklepów
- Ranking ofert według cen
- Zdjęcia, opinie i recenzje