Brak produktu
Opis produktu Dary Natury
Agar uzyskuje się z wodorostów. Jest to naturalna substancja roślinna zastępująca żelatynę. Jest od niej dużo zdrowsza i produktywniejsza, zawiera 80% błonnika. Nie ma koloru, smaku ani zapachu, nie psuje więc cech przygotowywanych potraw.
1 łyżeczka (ok. 5 g) agaru i suche elementy wymieszać w 500 ml zimnego płynu, ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia i gotować 1-2 minuty. Odstawić w chłodne miejsce. Nadzwyczajnie nadaje się do każdej potrawy, którą należy zmienić z fory płynnej na stałą. Polecamy także do dań wegetariańskich.
agar wyciąg z alg morskich* 100%.
*artykuł rolnictwa ekologicznego
20 g
Informacje i specyfikacja:
Kategoria
Producent
Wielkość opakowania
Cena
Opinia użytkowników
Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2024:
- Porównywarka najlepszych sklepów
- Ranking ofert według cen
- Zdjęcia, opinie i recenzje