Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. X
 

Koszyk

Suma: 0,00 zł
Zamów >

Jeśli chcesz otrzymywać informacje o promocjach, wpisz swój e-mail.

Przepisy

Crostini z bekonem i jajkami

Crostini z bekonem i jajkami

30 I 2014, 12:57:00

Składniki
  • 10 kawałków pieczywa (bagietka, bułka lub grzanki razowe Skorpor)
  • 10 jaj przepiórczych lub niewielkich kurzych
  • 100 g sera mozzarella
  • 7 pomidorów koktajlowych
  • 10 plastrów szynki długo dojrzewające (może też być chudy buczek)
  • świeża bazylia
  • Sól morska, pieprz

Wykonanie
  1. Kawałki chleba polej delikatnie oliwą z oliwek i włóż na kilka minut do piekarnika rozgrzanego do 180 C lub grilluj na patelni, by zrobiły się chrupkie. Jeśli używasz grzanek razowych Skorop, pomiń grillowanie i polej tylko grzanki oliwą.
  2. Na niewielkiej ilości oliwy z oliwek usmaż jajka. Posól w trakcie smażenia.
  3. Na każdej kromce pieczywa ułóż plasterek szynki lub boczku (beczek należy wcześniej podsmażyć), jajko, kilka plasterków pomidora.
  4. Kanapki posyp startą lub drobno pokojoną mozzarallą. Dopraw pieprzem i solą. Udekoruj posiekaną bazylią.


Wspieramy wyroby lokalnych producentów