Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. X
 

Koszyk

Suma: 0,00 zł
Zamów >

Jeśli chcesz otrzymywać informacje o promocjach, wpisz swój e-mail.

Przepisy

Buraki z fetą

Buraki z fetą

30 I 2014, 13:00:00

Składniki:
  • 5 niewielkich buraków
  • 200 g sera feta
  • krem z octu balsamicznego z miodem Balsamico Site
  • dowolne kiełki,
  • orzechy włoskie

Sposób przygotowania:

  1. Umyj buraki, zawiń je w folię aluminiową (każdy osobno) i piecz przez ok. 1 godzinę w temp. 200°C. (Buraki muszą być miękkie).
  2. Obierz buraki. Skórka po upieczeniu schodzi bardzo łatwo. Najlepiej zrób to, używając jednorazowych rękawiczek.
  3. Każdy burak potnij na niebyt cienkie plasterki. To samo zrób z fetą i układaj na przemian warstwy: burak, feta, burak.
  4. Polej octem balsamicznym. Udekoruj orzechami i kiełkami.
Fetę można zastąpić kozim serem.


Wspieramy wyroby lokalnych producentów