Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. X
 

Koszyk

Suma: 0,00 zł
Zamów >

Jeśli chcesz otrzymywać informacje o promocjach, wpisz swój e-mail.

Przepisy

Panierowane udka

Panierowane udka

30 I 2014, 13:07:00

Składniki:
  • 1/4 szklanki majonezu
  • 1/4 szklanki musztardy Dijon
  • 2 łyżeczki sosu Worcester
  • 3/4 szklanki suchej bułki tartej
  • 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku lub
  • Sól morska
  • 6 dużych udek

Sposób przygotowania
  1. Piekarnik rozgrzej do 220°C.
  2. Przygotuj dwie miseczki. W jednej wmieszaj majonez, musztardę i sos Worcester, a w drugiej bułkę tartą i posiekany szczypiorek.
  3. Posól delikatnie udka, a następnie zanurzaj pojedynczo najpierw w mokrych, a później suchy składnicach panierki. Udka układaj na blasze.
  4. Piecz 20-25 min.


Wspieramy wyroby lokalnych producentów