Korome Pane Guttiau con Olio di Oliva prodotto in Sardegna klasyczny chleb sardyński z oliwą z oliwek 250g pudełko, 1635 - 1
Korome Pane Guttiau con Olio di Oliva prodotto in Sardegna klasyczny chleb sardyński z oliwą z oliwek 250g pudełko, 1635 - 2
Korome Pane Guttiau con Olio di Oliva prodotto in Sardegna klasyczny chleb sardyński z oliwą z oliwek 250g pudełko, 1635 - 3
Korome Pane Guttiau con Olio di Oliva prodotto in Sardegna klasyczny chleb sardyński z oliwą z oliwek 250g pudełko, 1635 - 4
Masserie Sarde Korome Pane Guttiau con Olio di Oliva prodotto in Sardegna klasyczny chleb sardyński z oliwą z oliwek 250g pudełko, 1635 - Zdjęcia produktu

Korome Pane Guttiau con Olio di Oliva prodotto in Sardegna klasyczny chleb sardyński z oliwą z oliwek 250g pudełko, 1635 (Masserie Sarde)

Pieczywo, bułka tarta Masserie Sarde chleb
Ocena: suma recenzji i opinii:

Dostepność na dzień 09.12.2024: w magazynie

Opis produktu Masserie Sarde

Koromé Pane Guttiau - sardyński chleb- klasyczny z oliwą.

Pane Carasau to kamień węgielny chleba tworzonego we Włoszech, a dokładnie na Sardynii. Jest on tworzony z ponownie zmielonej semoliny z pszenicy durum, gotowanej, opiekanej i rozdrobnionej na szczególnie cienkie arkusze, chrupiące po upieczeniu.

Jego nazwa wywodzi się od słowa Carasare, co w języku sardyńskim oznacza opiekanie, cykl niezbędny do nadania mu standardowej i specyficznej chrupkości i kruchości, która to cecha (poza minimalną grubością) właśnie go eksponuje. Nierzadko Pane Carasau nazywa się w pozostałych częściach Włoch - Carta Musica = papier nutowy.

elementy: Przemielona semolina z pszenicy durum 60%, woda, sól, drożdże piwne.

składniki użyte do przygotowania Pane Carasau to po prostu mąka, woda, sól i drożdże. Proste, starożytne ascetycznce, dzięki którym stosując proces wytwarzania przekazywany z pokolenia na pokolenie, osiągalne jest nadanie cieniutkim płatom pieczywa oryginalnego smaku i konsystencji.

Pane Guttiau to odmiana klasycznego Pane Carasau, aromatyzowana solą i olejem. Ta minimalna, aromatyczna korekta udoskonala smak sardyńskiego chleba, czyniąc go jeszcze bardziej apetycznym, otwierając drogę do nieskończonych eksperymentów gastronomicznych i najróżniejszych sposobów jego spożywania.

składniki przepisu Pane Guttiau są zatem takie same jak w sytuacji Carasau, z wyjątkiem naturalnych dodatków wybranych w celu nadania charakteru i smaku. Dlatego mąka z pszenicy durum nadal jest głównym komponentyem tego artykułu. Przepis i procedura, przekazywane rodzinom Sardynii z pokolenia na pokolenie, to prawdziwy sekret, który czyni Carasau i Guttiau tym, czym są.

klasyczny, klasyczny Pane Guttiau aromatyzowany jest tylko oliwą z oliwek i solą. W przypadku linii KOROME pomyślano o powiększeniu doznań smakowych, oferując rodzaje z dodatkiem papryczki chili, rozmarynu czy aktywnego węgla. Są to pyszne wariacje na temat sardyńskiego chleba, które dają jeszcze więcej możliwości łączenia tego fantastycznego jedzenia z wieloma najróżniejszymi potrawami, od przystawek przez dania główne a na deserach kończąc.

producent KOROME, sardyński producent Pane Carasau i Guttiau, w swoim zakładzie nie produkuje ani nie używa do swojej produkcji żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego co czyni sardyńskie chlebki tej producenta przyjaznymi dla WEGAN.

wykonano we Włoszech.

MADE in Italy

Prodotto in Sardegna

produkt najwyższej jakości.
Opakowanie 250g


Informacje podstawowe i specyfikacja:

Producent

Rodzaj

Chleb

Cena

-

Opinia użytkowników

-

Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2024:

  • Porównywarka najlepszych sklepów
  • Ranking ofert według cen
  • Zdjęcia, opinie i recenzje