vEGGs Roślinny Zamiennik Jajek Cultured Foods, 102g - 1
vEGGs Roślinny Zamiennik Jajek Cultured Foods, 102g - 2
vEGGs Roślinny Zamiennik Jajek Cultured Foods, 102g - 3
vEGGs Roślinny Zamiennik Jajek Cultured Foods, 102g - 4
vEGGs Roślinny Zamiennik Jajek Cultured Foods, 102g - 5
vEGGs Roślinny Zamiennik Jajek Cultured Foods, 102g - 6
vEGGs Roślinny Zamiennik Jajek Cultured Foods, 102g - 7
vEGGs Roślinny Zamiennik Jajek Cultured Foods, 102g - 8
Cultured Foods VEGGs Roślinny Zamiennik Jajek , 102g - Zdjęcia produktu

VEGGs Roślinny Zamiennik Jajek , 102g (Cultured Foods)

Dania gotowe Cultured Foods

Brak produktu

Ocena: suma recenzji i opinii:

Opis produktu Cultured Foods

vEEGs Roślinny Zamiennik Jajek Cultured Foods, 102g

vEGGs to 100% roślinny zamiennik jajek do pieczenia i gotowania wyprodukowany wyłącznie z naturalnych komponentów. Ten prosty i intuicyjny w użyciu substytut jajka może być stosowany w każdym daniu, w którym jajko pełni funkcję łącznika. Po prostu wymieszaj proszek vEGGs z wodą i sprawdź, jak w ciągu 3 minut zamieni się wegejajko. VEGGs są przystępne w użyciu, nie muszą być przechowywane w lodówce i są nad wyraz opłacalne – jedno opakowanie to równowartość 32 jajek kurzych. VEGGs to towar perfekcyjny dla wegan, nie-wegan i osób z alergiami.

  • 100% naturalne składniki
  • Zrobisz całe jajko* lub żółtko
  • Opłacalne: jedno opakowanie to odpowienik 32 jajek lub żółtek
  • szybkie i instynktowne w użyciu: jedna miarka = 1 jajko / żółtko
  • rewelacyjne do: ciast, naleśników, placków, leniwych, panierek, deserów, budyniu itp.
  • Wegańskie, bez elementów pochodzenia zwierzęcego
  • Bez sztucznych komponentów, GMO, glutenu i innych alergenów
  • Biodegradowalne opakowanie
  • Bez konieczności przechowywania w lodówce, długa data przydatności

*Uwaga: towar nie jest asygnowany do spożywania samodzielnie, w postaci jajecznicy lub omletu, też jako główny składnik dań typu quiche albo frittata. Dla tego typu dań polecamy drugi towar z linii vEGGs: vEGGs Omelette.

składniki:
tapioka (skrobia z manioku), mąka ziemniaczana, łuska babki jajowatej, inulina (błonnik z cykorii), substancja zagęszczająca: guma guar*, czarna sól himalajska Kala Namak**, barwnik naturalny: karoteny roślinne.

*Guma guar jest w całości naturalnym wyciągiem z nasion krzewu guar.

**Sól Kala Namak nadaje produktowi jajecznego zapachu.

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 1264kJ/301kcal
Tłuszcz 1,4g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,3g
Węglowodany 56g
w tym cukry 2,3g
Błonnik 27g
Białko 2,8g
Sól 1,9g

Alergeny:
Brak danych

Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Producent:
NEWFOOD Brian McWhorter Company,
ul. Raszyńska 22B
05-500 Piaseczno

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ!

vEGGs – nie tylko dla wegan i alergików
Dzięki vEGGs przygotujesz jajeczne dania i wypieki uznane i serwowane na całym świecie, w wersji przychylnej dla wegan i alergików: jajecznicę, omlet, quiche, frittatę, zapiekankę, naleśniki, brownie, muffinki i niemało innych! vEGGs to jednak koniecznik w każdej kuchni, ze względu na wygodę wykorzystywania. Mają długi termin przydatności i możesz je po prostu trzymać w szafce, oszczędzając miejsce w lodówce.


100% natury płynącej z roślin
W Cultured Foods nie używa się sztucznych dodatków do żywności. Wszystkie produkty w tym vEGGs, wyprodukowane są w 100% z naturalnych składników pochodzenia roślinnego. VEGGs posiadają tzw. „czystą etykietę”, a ich skład to: mąka i białko z grochu, mąka z ciecierzycy, błonnik roślinny, ekstrakt drożdżowy, czarna sól himalajska, naturalne elementy zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa), karoteny roślinne i naturalny wegański aromat.


“Jajka” przychylne środowisku i zwierzętom

Używając vEGGs do dań jajecznych, pieczenia i gotowania, oddziałujesz dobrze na naszą planetę i nie krzywdzisz zwierząt. Produkcja vEGGs zużywa mniej energii i wody niż produkcja jaj kurzych i powoduje mniejsze zanieczyszenie. W procesie produkcji vEGGs nie cierpi żadne zwierzę.


W grochu siła!

Groch to bazowy składnik vEGGs Omelette, który zagwarantuje mu odpowiednią konsystencję i wzbogaca w prawidłowo przyswajalne białko i dobry błonnik. Dlaczego jeszcze kochamy groch? Groch ma niski ślad węglowy, a przy jego uprawie zużywa się mniej wody aniżeli przy uprawie soi czy białka pochodzenia zwierzęcego. Groch odgrywa także ważną rolę w nawożeniu gleby i jest
stosowany w uprawach ekologicznych.

Dane i specyfikacja:

Kategoria

Producent

Cena

-

Opinia użytkowników

-

Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2024:

  • Porównywarka najlepszych sklepów
  • Ranking ofert według cen
  • Zdjęcia, opinie i recenzje