Brak produktu
Opis produktu Vivio
Ryż jaśminowy to gatunek ryżu długoziarnistego, który hodowany jest przede wszystkim w Tajlandii i używany w kuchni azjatyckiej. Jedną z jego typowych cech jest lekko wyczuwalny, słodkawy zapach przypominający jaśmin - to stąd wzięła się jego nazwa. Ma także unikalny, wyjątkowo delikatnie słodki smak, określany niekiedy jako miodowy. Nie oznacza to jednak, że jest używany tylko do deserów - nieraz podaje się go na słono.
Przy gotowaniu ryżu jaśminowego ważne jest zachowanie odpowiednich proporcji. Na jedną porcję ryżu powinno przypadać półtorej porcji wody. Ryż gotujemy w wodzie, doprowadzamy do wrzenia, a następnie zniżamy ogień i gotujemy pod przykryciem poprzez około 10 minut. W tym czasie nie zdejmujemy pokrywki. Następnie wyłączamy ogień, czekamy około 5 minut i ryż jest gotowy do spożycia. Ten proces obróbki sprawi, iż ziarna będą sypie, miękkie i aromatyczne.
Do deserów i dań na słodko takich jak ryż z jabłkami albo truskawkami, ryż można ugotować na mleku lub napoju roślinnym.
Ryż jaśminowy spore wykorzystanie kulinarne. Stanie na wysokości zadania zarówno jako komponent dań wytrawnych jak i słodkich. Wykorzystasz go do przygotowania wartościowego śniadania, obiadu i kolacji. W kuchni azjatyckiej ryż jaśminowy służy do przyrządzania potraw z warzyw, drobiu, owoców morza i ryb. Wypróbuj poniższe przepisy z ryżem jaśminowym i ciesz się niebywałą delikatnością jego ziaren.
produkt może zawierać: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
KRAJ POCHODZENIA: WIETNAM
Przy gotowaniu ryżu jaśminowego ważne jest zachowanie odpowiednich proporcji. Na jedną porcję ryżu powinno przypadać półtorej porcji wody. Ryż gotujemy w wodzie, doprowadzamy do wrzenia, a następnie zniżamy ogień i gotujemy pod przykryciem poprzez około 10 minut. W tym czasie nie zdejmujemy pokrywki. Następnie wyłączamy ogień, czekamy około 5 minut i ryż jest gotowy do spożycia. Ten proces obróbki sprawi, iż ziarna będą sypie, miękkie i aromatyczne.
Do deserów i dań na słodko takich jak ryż z jabłkami albo truskawkami, ryż można ugotować na mleku lub napoju roślinnym.
Ryż jaśminowy spore wykorzystanie kulinarne. Stanie na wysokości zadania zarówno jako komponent dań wytrawnych jak i słodkich. Wykorzystasz go do przygotowania wartościowego śniadania, obiadu i kolacji. W kuchni azjatyckiej ryż jaśminowy służy do przyrządzania potraw z warzyw, drobiu, owoców morza i ryb. Wypróbuj poniższe przepisy z ryżem jaśminowym i ciesz się niebywałą delikatnością jego ziaren.
produkt może zawierać: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
KRAJ POCHODZENIA: WIETNAM
Informacje i specyfikacja:
Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2024:
- Porównywarka najlepszych sklepów
- Ranking ofert według cen
- Zdjęcia, opinie i recenzje