Brak produktu
Opis produktu Vivio
Kasza gryczana jest świetnym dodatkiem do obiadu czy kolacji. Mogą ją jeść także osoby z alergią na gluten. Gromadzi dużo błonnika i witamin z grupy B.
Kasza gryczana palona to świetny dodatek do głównego dania obiadowego. Prawidłowo komponuje się z mięsem i warzywami. Nadaje się ponadto do przyrządzania zup, a także może stanowić element farszów do pierogów i krokietów. Wyśmienicie smakuje także jako element gołąbków mięsnych bądź wegetariańskich.
Sposób przygotowania: Kaszę gryczaną dodać do lekko osolonej gotującej się wody. Proporcja ziaren do płynu powinna wynosić 1:2. Gotować 10-15 minut, regularnie mieszając. Po tym czasie wyłączyć ogień i pozostawić kaszę w garnku pod przykryciem na kilka minut, do wchłonięcia całej wody. W celu uzyskania obszerniejszej sypkości, do wody można dodać łyżkę oleju.
Dla bezpieczeństwa informujemy, iż na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające gluten.
Kasza gryczana palona to świetny dodatek do głównego dania obiadowego. Prawidłowo komponuje się z mięsem i warzywami. Nadaje się ponadto do przyrządzania zup, a także może stanowić element farszów do pierogów i krokietów. Wyśmienicie smakuje także jako element gołąbków mięsnych bądź wegetariańskich.
Sposób przygotowania: Kaszę gryczaną dodać do lekko osolonej gotującej się wody. Proporcja ziaren do płynu powinna wynosić 1:2. Gotować 10-15 minut, regularnie mieszając. Po tym czasie wyłączyć ogień i pozostawić kaszę w garnku pod przykryciem na kilka minut, do wchłonięcia całej wody. W celu uzyskania obszerniejszej sypkości, do wody można dodać łyżkę oleju.
Dla bezpieczeństwa informujemy, iż na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające gluten.
Informacje podstawowe i specyfikacja:
Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2024:
- Porównywarka najlepszych sklepów
- Ranking ofert według cen
- Zdjęcia, opinie i recenzje