Opis produktu BadaPak
Mąka z tapioki to prosto strawne węglowodany (ok. 90%) i odrobina białka. Tapioka jest produktem zdrowym i w pełni roślinnym. Nie ma w niej cholesterolu.
Mąka z tapioki znajduje znaczne wykorzystanie w kuchni. Ponieważ nie ma żadnego smaku, nie zmienia też smaku potraw, do których jest dodawana, jestwyjątkowo zdrowa. Dodaje się ją do różnorodnych sosów, a także do zup, musów, polew, kisieli, lukrów, ponieważ najpowszechniejsze użycie tej mąki w kulinariach to zagęszczanie tapioką tych właśnie potraw. W przemyśle spożywczym wykorzystuje się ją do produkcji kisielu, rozmaitych legumin i deserków mlecznych.
Tapioka to towar skrobiowy, który pozyskiwany jest z manioku, rośliny o bulwiastych korzeniach rosnącej w klimacie gorącym. Charakteryzuje się różnobarwnymi gałęziami i znacznymi bulwami korzeniowymi o masie choćby do 4 kg.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane też sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak też mogą być danymi literaturowymi.
Informacje podstawowe oraz specyfikacja:
Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2024:
- Porównywarka najlepszych sklepów
- Ranking ofert według cen
- Zdjęcia, opinie i recenzje