Brak produktu
Opis produktu Vivio
Streptosan - żywe kultury bakterii do przygotowania w domu naturalnego jogurtu probiotycznego. Rekomendowany zarówno dla dorosłych jak i seniorów, dla flory bakteryjnej jelit. Streptosan nazywany jest “jogurtem 100-latków”.
Zakwaska do jogurtu Streptosan w swym składzie posiada mikroflorę, która obecna jest w kaukaskich ukwaszonych mlecznych napojach. Kaukaskie napoje są jednymi z najważniejszych części diety 100-latków z Abchazji. Według wielu doniesień, mieszkańcy właśnie tego regionu słyną z długowieczności. Ważnym elementyem ich diety są sery suluguni i jogurty maconi. Zakwaska Streptosan, podobnie jak wspomniane wcześniej produkty gromadzi szczep Enterococcus faecium, który razem z pałeczkami kwasu mlekowego składają się na wyjątkowo bogatą florę bakteryjną jogurtu. Domowy jogurt przygotowany z zakwaski nie posiada barwników, mleka w proszku, zagęstników ani cukru.
Jogurt Streptosan rozszerzoną zdolność do przeciwstawiania się czynnikom, które pobudzają infekcje jelitowe, a także bakteriom gnilnym, zdolnym do zagnieżdżenia się i rozowju w przewodzie pokarmowym. Kultury bakterii zawarte w zakwasce tworzą niekorzystne środowisko dla gronkowców i drożdżaków.
Streptosan normalizuje trawienie, korzystnie wpływa na procesy metaboliczne, pracę układu nerwowego, sercowo-naczyniowego, a także endokrynologicznego. Artykuł ma zdolność do oczyszczania jelit z gnilnej i patogennej mikroflory, zapobiega procesom starzenia a także działa przeciwmiażdżycowo.
użycie
Jedna fiolka służy do ukwaszenia od 1 do 3 litrów jogurtu.
Pamiętaj, iż zakwaski muszą być przechowywane w lodówce.
Do przygotowania użyj 1-3 litra mleka krowiego (mleko pasteryzowane: połowę zagotuj, a drugą połowę schłodź, a następnie wymieszaj - powinno się uzyskać temperaturę ok. 37-40*C) lub koziego (niepasteryzowane mleko należy zagotować w całości i ostudzić - mleko ma mieć temperaturę 37-40*C).
Do fiolki z zakwaską należy wlać odrobinę mleka, rozpuścić zawartość, a następnie wlać do reszty zagotowanego mleka i precyzyjnie wymieszać.
Naczynie z jogurtem trzeba przykryć, nawet owinąć kocem starannie i odstawić w ciepłe miejsce na 6 do 12 godzin.
skład:
liofilizowane szczepy bakterii Streptococcus salivarius ssp. Thermophilus, Enterococcus faecium
liczba bakterii w 1g: bakterie kwasu mlekowego ok. 7 mld, Enterococcus faecium ok 9 mld
Zakwaska do jogurtu Streptosan w swym składzie posiada mikroflorę, która obecna jest w kaukaskich ukwaszonych mlecznych napojach. Kaukaskie napoje są jednymi z najważniejszych części diety 100-latków z Abchazji. Według wielu doniesień, mieszkańcy właśnie tego regionu słyną z długowieczności. Ważnym elementyem ich diety są sery suluguni i jogurty maconi. Zakwaska Streptosan, podobnie jak wspomniane wcześniej produkty gromadzi szczep Enterococcus faecium, który razem z pałeczkami kwasu mlekowego składają się na wyjątkowo bogatą florę bakteryjną jogurtu. Domowy jogurt przygotowany z zakwaski nie posiada barwników, mleka w proszku, zagęstników ani cukru.
Jogurt Streptosan rozszerzoną zdolność do przeciwstawiania się czynnikom, które pobudzają infekcje jelitowe, a także bakteriom gnilnym, zdolnym do zagnieżdżenia się i rozowju w przewodzie pokarmowym. Kultury bakterii zawarte w zakwasce tworzą niekorzystne środowisko dla gronkowców i drożdżaków.
Streptosan normalizuje trawienie, korzystnie wpływa na procesy metaboliczne, pracę układu nerwowego, sercowo-naczyniowego, a także endokrynologicznego. Artykuł ma zdolność do oczyszczania jelit z gnilnej i patogennej mikroflory, zapobiega procesom starzenia a także działa przeciwmiażdżycowo.
użycie
Jedna fiolka służy do ukwaszenia od 1 do 3 litrów jogurtu.
Pamiętaj, iż zakwaski muszą być przechowywane w lodówce.
Do przygotowania użyj 1-3 litra mleka krowiego (mleko pasteryzowane: połowę zagotuj, a drugą połowę schłodź, a następnie wymieszaj - powinno się uzyskać temperaturę ok. 37-40*C) lub koziego (niepasteryzowane mleko należy zagotować w całości i ostudzić - mleko ma mieć temperaturę 37-40*C).
Do fiolki z zakwaską należy wlać odrobinę mleka, rozpuścić zawartość, a następnie wlać do reszty zagotowanego mleka i precyzyjnie wymieszać.
Naczynie z jogurtem trzeba przykryć, nawet owinąć kocem starannie i odstawić w ciepłe miejsce na 6 do 12 godzin.
skład:
liofilizowane szczepy bakterii Streptococcus salivarius ssp. Thermophilus, Enterococcus faecium
liczba bakterii w 1g: bakterie kwasu mlekowego ok. 7 mld, Enterococcus faecium ok 9 mld
Informacje podstawowe oraz specyfikacja:
Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2024:
- Porównywarka najlepszych sklepów
- Ranking ofert według cen
- Zdjęcia, opinie i recenzje