Opis produktu Polska
Olej z pestek dyni uzyskany z najwyższej jakości pestek, powstały metodą tłoczenia na zimno. Ma piękną zielonobrązową barwę, intensywny orzechowy smak i rewelacyjny aromat oraz przyjemną, gęstą konsystencję.
idealnie nadaje się jako dodatek do sałatek, surówek, sosów oraz innych dań serwowanych na zimno. Idealnie smakuje z gotowanymi warzywami, zupami kremami, kaszami, makaronami i ryżem. Można też z powodzeniem używać go do przyrządzania twarogowych i warzywnych past.
Powinien być użytkowany wyłącznie na zimno – nie wolno na nim smażyć, gotować czy używać do pieczenia. Poddany działaniu wysokiej temperatury zmienia jego cechy i olej traci na zawartości cennych kwasów tłuszczowych.
składniki: olej z pestek dyni tłoczony na zimno.
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4-10°C nie dłużej aniżeli 3-4 tygodnie. Może wytrącić się naturalny osad albo zmętnienie jest to zjawisko naturalne, które nie wpływa na wartość odżywczą oleju.
Informacje podstawowe oraz specyfikacja:
Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2024:
- Porównywarka najlepszych sklepów
- Ranking ofert według cen
- Zdjęcia, opinie i recenzje