Browin - drożdże gorzelnicze - x-pure 48 turbo pure 21,3% - 135 g - 25 l marki Superbutelki - 1
Superbutelki Browin - drożdże gorzelnicze - x-pure 48 turbo pure 21,3% - 135 g - 25 l - Zdjęcia produktu

Browin - drożdże gorzelnicze - x-pure 48 turbo pure 21,3% - 135 g - 25 l (Superbutelki)

Pozostałe delikatesy Superbutelki
Ocena: suma recenzji i opinii:

Dostepność na dzień 16.05.2024: w magazynie

Opis produktu Superbutelki

X-PURE 48 TURBO Drożdże to profesjonalny zestaw do fermentacji 25 litrów alkoholu z roztworu cukru. Czysta moc i wyśmienita jakość — z Turbo X-Pure proces fermentacji przebiega w sposób doskonały — szybko i efektywnie. Ten prekursorski produkt to mieszanka dwóch wysokoalkoholizujących, aktywnych szczepów drożdży gorzelniczych oraz optymalnie dostosowanej pożywki, wspomagającej ich rozwój. Dzięki niej z łatwością przygotujesz w domowym zaciszu (wymagana temperatura fermentacji to 20-25 poziomów) swoje ulubione nastawy cukrowe, owocowe i zbożowe. Turbo X-Pure to nowatorski produkt, który fermentuje, aż do 21,3%! Jedna saszetka drożdży wystarcza na 25 L nastawu, a w zależności od oczekiwanej wartości alkoholu starczy dodać do niego od 6 do 9 kg cukru! Zaletą mieszanki Tubo X-Pure jest dodatkowo przebieg procesu — z tymi drożdżami nie musisz przejmować się powstawaniem nieprzyjemnych zapachów podczas produkcji Twoich ulubionych trunków! Sposób użycia: Z tabeli poniżej wybierz typ fermentacji. Do pojemnika fermentacyjnego wsyp pierwszą porcję cukru i rozpuść ją w adekwatnej ilości letniej wody o temperaturze 25-30⁰C. Następnie wsyp całą zawartość torebki i starannie wymieszaj. Tak przygotowany roztwór fermentuj przez określoną w tabeli liczba dni (zgodnie z wybranym wariantem), w temp. 20-25⁰C. Zachowanie adekwatnej temperatury fermentacji jest warunkiem koniecznym do osiągnięcia założonej zawartości alkoholu w nastawie. Wariant I II III IV Alkohol [%] 15 17 19 21,3 Cukier [kg] Porcja (I) 6 7 7* 7* Porcja (II) - - 1 2 Woda [L] 22 21 20 19 Dni 2 3-5 5-7 7-14 * - Dla nastawów z ilością cukru obszerniejszą niż 7 kg drugą porcję cukru dodaj ostrożnie po 24 godzinach. Najlepiej dodać ok. 100g cukru i poczekać aż piana opadnie - następnie dodać resztę cukru. Zapobiegnie to wylaniu się nastawu. Uwaga: nastaw będzie się pienił! Dla uzyskania najlepszego efektu polecamy wyklarowanie nastawu po zakończeniu fermentacji. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Skład: drożdże, fosforan potasu, siarczan magnezu, węglan wapnia, chlorowodorek tiaminy. Waga: 135 g

Dane podstawowe i specyfikacja:

Producent

Cena

-

Opinia użytkowników

-

Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2024:

  • Porównywarka najlepszych sklepów
  • Ranking ofert według cen
  • Zdjęcia, opinie i recenzje