Opis produktu Stroh
Austriacki rum, który powstaje wyłącznie z melasy z trzciny cukrowej. W oparciu o rozporządzenie UE - Inländer Rum jest „austriackim spirytusem regionalnym, bronionym geograficznie", co czyni go wyjątkowym na międzynarodowej arenie rumów.
Swoją specyficzność zawdzięcza z reguły rozpoznawalnemu aromatowi oraz standardowemu, czystemu smaku. Bogate nuty wanilii łączą się z niuansami migdałów, cynamonu, wiśni i z przyjemnym dymnym akcentem. 80% zawartość alkoholu podbija na dodatek pojedyncze doznania, które łączą się na podniebieniu w wybornej kompozycji.
Rum Stroh najlepiej smakuje rozcieńczony w myśliwskiej herbacie, ponczu oraz innych gorących napojach, (także w zimnych koktajlach). W tradycyjnej kuchni austriackiej jest nadzwyczajnym dodatkiem do wypieku ciast, tortów i deserów albo przyrządzania płonących dań.
producent Stroh powstała w 1832 roku, kiedy Sebastian Stroh wydestylował swego pierwszego schnappsa w St. Paul w karynckiej dolinie Lavant. W 1900 roku na Światowych Targach Alkoholu w Paryżu rodzinna marka otrzymała Grande Medaille za oryginalny rum. Przez kolejne dziesięciolecia udoskonala swoje trunki, aż jej specjalnością stało się wydanie, które na stale gości w kuchniach i barach ponad 40 krajów na całym świecie.
Dane podstawowe oraz specyfikacja:
Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2024:
- Porównywarka najlepszych sklepów
- Ranking ofert według cen
- Zdjęcia, opinie i recenzje