Opis produktu Quinta da Boeira
Porto typu Ruby, które powstaje z kupażu szczepów: Touriga nacional, Tinta Roriz, Touriga Franca, Tinta Barroca i Tinto Cao. To słodkie wzmacniane wino zanim zostanie finalnie zabutelkowane, dojrzewa poprzez okres od 3 do 4 lat, kupując adekwatnych walorów smakowych.
znamionuje się głęboką, rubinową barwą z jasnymi, fioletowymi refleksami. Aromat uwalnia nuty dojrzałych wiśni, a także śliwek. Na podniebieniu energetyczne, soczyste, o wspaniale zbalansowanej kwasowości i długotrwałym finiszu.
Najlepiej komponuje się z deserem panna cotta z dodatkiem czerwonych owoców i ciastem orzechowym ze świeżymi figami. Optymalna temperatura podawania to od 14 do 16°C.
Quinta da Boeira to owoc pracy Manuela da Rocha Romariza - emigranta, który przybył do Portugalii z Brazylii na początku XIX wieku. Nieprzeciętnie znając swój rodzimy rynek, założył producenta eksportu porto w 1850 roku, używając do rozróżniania trunków dwóch rodzajów etykiet - Romariz, a także Boeira.
marki te szybko zyskały i zdobyły zaufanie konsumentów. Za sprawą swojej unikatowej jakości zaczęto o nich głośno mówić także w Anglii oraz Francji. Niezmiennie zajmują wysoką pozycję w sektorze win porto, zniewalając bogatą historią, a także jeszcze ciekawszymi walorami smakowymi.
Informacje podstawowe oraz specyfikacja:
Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2024:
- Porównywarka najlepszych sklepów
- Ranking ofert według cen
- Zdjęcia, opinie i recenzje