Pasta orzechowa (masło orzechowe) 500g "Targroch" 1 szt
pastaOpis produktu
Pasta orzechowa (Masło orzechowe) jest produktem lubianym w kuchni amerykańskiej i holenderskiej. Znajduje zastosowanie jako towar do smarowania pieczywa, tostów, grzanek, krakersów czy naleśników i komponent domowych ciast i ciasteczek. Można je jednak jeść nie tylko na słodko ale także dodawać do sosów i pikantnych past do mięs. Pasta orzechowa ( Masło orzechowe) wytwarzane jest z nasion orzachy podziemnej, czyli z tzw. Orzeszków ziemnych, rośliny z rodziny bobowatych a nazwa „orzech ziemny" wywodzi się stąd, iż owoce będące strąkami z nasionami rozwijają się i dojrzewają w ziemi.
komponenty: orzechy arachidowe prażone 100%. Bez dodatku oleju palmowego, soli i cukru.
*zawartość soli wynika wyłącznie z występowaniu naturalnie występującego sodu. towar jest alergenem.
Olej z orzechów na powierzchni pasty jest zjawiskiem naturalnym.
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu spożyć w ciągu 1 miesiąca.
Dane podstawowe i specyfikacja:
Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2024:
- Porównywarka najlepszych sklepów
- Ranking ofert według cen
- Zdjęcia, opinie i recenzje