Opis produktu Polska
Amarantus to zboże pochodzące z Ameryki Południowej, które w Polsce znane jest pod nazwą szarłat.
Mąka amarantusowa powstaje w wyniku zmielenia nasion szarłatu i nie zawiera żadnych sztucznych dodatków. Jest bogatym źródłem błonnika pokarmowego, żelaza i białka. Podstawową zaletą mąki amarantusowej jest jej wysoka wartość odżywcza przewyższająca mąki wykonane z innych zbóż. Mąka ta jest bezglutenowa. Mąka amarantusowa jest bardzo bogata w aminokwas lizynę oraz albuminy i globuliny, a także mieści znikomą liczba białek gliadynowych i prolamin, które obficie występują w mące pszennej.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane ponadto sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak ponadto mogą być danymi literaturowymi.
Dane i specyfikacja:
Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2024:
- Porównywarka najlepszych sklepów
- Ranking ofert według cen
- Zdjęcia, opinie i recenzje