Polska Mąka z amarantusa 1 kg - 1
Polska Mąka z amarantusa 1 kg - Zdjęcia produktu

Mąka z amarantusa 1 kg (Polska)

Mąki Polska 1 kg
Ocena: suma recenzji i opinii:

Dostepność na dzień 02.05.2024: w magazynie

Opis produktu Polska

Amarantus to zboże pochodzące z Ameryki Południowej, które w Polsce znane jest pod nazwą szarłat.

Mąka amarantusowa powstaje w wyniku zmielenia nasion szarłatu i nie zawiera żadnych sztucznych dodatków. Jest bogatym źródłem błonnika pokarmowego, żelaza i białka. Podstawową zaletą mąki amarantusowej jest jej wysoka wartość odżywcza przewyższająca mąki wykonane z innych zbóż. Mąka ta jest bezglutenowa. Mąka amarantusowa jest bardzo bogata w aminokwas lizynę oraz albuminy i globuliny, a także mieści znikomą liczba białek gliadynowych i prolamin, które obficie występują w mące pszennej.

Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane ponadto sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).

fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.

producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.

podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak ponadto mogą być danymi literaturowymi.

Dane i specyfikacja:

Kategoria

Producent

Wielkość opakowania

1 kg

Cena

-

Opinia użytkowników

-

Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2024:

  • Porównywarka najlepszych sklepów
  • Ranking ofert według cen
  • Zdjęcia, opinie i recenzje