Opis produktu Polska
Otręby owsiane to artykuł otrzymany z przerobu ziarna owsa. Otręby owsiane cechują się mniejszą zawartością zaliczanego do frakcji betaglukanów błonnika i największą ilością tłuszczu niż pozostałe otręby. Tłuszcz ten jest jednak wyjątkowo cennym, nienasyconym kwasem tłuszczowym. Otręby owsiane zawierają też kwas oleinowy. W ziarnach owsa znajdują się na dodatek awentramidy i obfite ilości witaminy z grupy B (nad wyraz B6 i B12) i minerałów (selenu, magnezu).
Otręby owsiane, nie tracąc swoich atrybuty w trakcie obróbki, stosowane są w kuchni jako dodatek pomiędzy innymi do sałatek, surówek, zup, deserów, wypieków, pieczywa, pasztetów, placków ziemniaczanych, jako składnik do panierki do kotletów mięsnych albo warzywnych bądź uzupełnienie kompozycji musli.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane też sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak jeszcze mogą być danymi literaturowymi.
Dane podstawowe i specyfikacja:
Kategoria
Producent
Rodzaj
Wielkość opakowania
Cena
Opinia użytkowników
Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2024:
- Porównywarka najlepszych sklepów
- Ranking ofert według cen
- Zdjęcia, opinie i recenzje