Opis produktu Polska
Otręby uzyskuje się w wyniku przemiału ziarna w procesie produkcji mąk i kasz. Składają się one z okrywy owocowej, warstwy aleuronowej wraz z okrywą nasienną, a także rozdrobionego zarodka i bielma. Otręby to z zasady nieprzeciętne źródło błonnika. Otręby to zwykle rewelacyjne źródło błonnika.
Otręby w przemyśle spożywczym są użytkowane jako dodatek do chleba i wypieków cukierniczych, szczególnie do babeczek. Na dodatek wzbogaca się nimi płatki kukurydziane, herbatniki i kruche ciasteczka. Można nimi wzbogacić naleśniki, omlety, placuszki, gofry i panierki do mięs. Są także idealnym dodatkiem do musli, granoli, jogurtów, twarożków, kefirów i owsianek. Można je ponadto dodawać do koktajli i sałatek.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane ponadto sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak ponadto mogą być danymi literaturowymi.
Informacje podstawowe i specyfikacja:
Kategoria
Producent
Rodzaj
Wielkość opakowania
Cena
Opinia użytkowników
Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2024:
- Porównywarka najlepszych sklepów
- Ranking ofert według cen
- Zdjęcia, opinie i recenzje