Pieprz biały ziarno 40g marki Marco polo - 1
Marco Polo Pieprz biały ziarno 40g - Zdjęcia produktu

Pieprz biały ziarno 40g (Marco Polo)

Przyprawy i zioła Marco Polo 40 g / pieprz
Ocena: suma recenzji i opinii:

Dostepność na dzień 12.05.2024: w magazynie

Opis produktu Marco Polo

Pieprz Biały Ziarno Pieprz biały informacje ogólne Pieprz biały, podobnie jak pieprz czarny, tworzony jest z jagód rośliny pieprzowej, znanej na dodatek jako Piper nigrum. W przeciwieństwie do pieprzu czarnego, pieprz biały pochodzi z jagód zbieranych w pełnej dojrzałości. Te jagody są następnie moczone w wodzie do fermentacji. Na koniec likwiduje się warstwę zewnętrzną, pozostawiając tylko nasienie wewnętrzne. Ponieważ skóra jest usuwana, część smaku zostaje zabrana, w tym piperyna. W rezultacie pieprz biały jest bardziej łagodny niż pieprz czarny. W trakcie gdy czarny pieprz jest istotnie bardziej powszechny w amerykańskich kuchniach, używanie białego pieprzu w jasnych potrawach dla piękności wizualnej jest tradycją wywodzącą się z kuchni francuskiej. Jest na dodatek powszechny w kuchni chińskiej, wietnamskiej i szwedzkiej. Różnica pomiędzy białym a czarnym pieprzem Tak jak pisaliśmy wcześnie niej różnica pomiędzy białym a czarnym pieprzem sprowadza się do tego, jak jest skategoryzowany i przetworzony. Dla przypomnienia białe ziarna pieprzu to jagody zgromadzone w szczytowej fazie dojrzałości, namoczone w wodzie, a następnie usunięte z zewnętrznej warstwy. Pozbawione również jednego z głównych komponentów czyli piperyny. Pieprz biały parametry zdrowotne Pieprz biały ma działanie przeciwzapalnie i odświeża oddech. Wzmacnia przy tym system odpornościowy i tonizuje całe ciało. Wspomaga oczyszczanie organizmu ze destrukcyjnych toksyn i ułatwia krążenie krwi. Regularne spożywanie białego pieprzu chroni przed różnorodnymi chorobami układu krążenia i nowotworami. Pieprz biały zastosowanie w kuchni Pieprz Biały jest przyprawą uniwersalną, dodawaną do wszelkich pieczeni, marynat i sosów. Stosowany jest do mięs, takich jak wieprzowina, wołowina, baranina czy jagnięcina. Ożywia smak tłustych potraw i czyni je lżej strawnymi. Jest idealny do zup i galaretek rybnych i wszystkich dań, które przyprawia się imbirem. Znakomicie nadaje się także do ryb. Pieprz biały jest wykorzystywany w potrawach, które maja być ostre lecz nie chcesz mieć czarnych drobinek. Na ogół są to białe sosy i daniach z ziemniaków. W kuchni chińskiej zmielony biały pieprz jest użytkowany do dodawania smaku zupom, marynatom do mięsa i drobiu, a także bardziej pikantnym frytkom.
Spróbuj przyprawy w przepisie..... Mamy do przedstawienia Państwu jeden z przebojów kuchni azjatyckiej - nietrudny w przyrządzeniu przepis na wieprzowinę po chińsku z grzybami shiitake. W tamtym regionie kulinarnym szczególnie popularne jest smażenie wszystkich rodzajów mięs (wieprzowina, wołowina, kurczak) z sezonowymi warzywami. Preferowana jest tam świeża papryka, pieczarki, cebulę czy groszek.Smażenie wieprzowiny z grzybami shiitake to także narodowe chińskie danie uznane w tamtej części globu. Lecz nie dodaje się zbytnio żadnych dodatkowych przypraw i ziół, danie jest bogate w smak za sprawą między innymi pieprzu białego. Kruche soczyste mięso z lekkim aromatem grzyba shiitake jest wyjątkowo niebanalne kulinarnie. Jeśli jesteś miłośnikiem grzybów, nie możesz przegapić tego przepisu. Czytaj dalej....
Galart wieprzowy jest bardzo prawidłowym przykładem tego, jak czas zmienia znaczenie jakiegoś jedzenia. W dawnych czasach był on zimowym jedzeniem. Ponieważ gotowanie zajmuje 4-6 godzin, a to nagrzewało kuchnię. To było „słabe jedzenie. I żywność dla biednych. Dziś wszyscy wiedzą, jak ważny jest kolagen pochodzący z galartu wieprzowego.Czytaj dalej....

Dane i specyfikacja:

Kategoria

Producent

Rodzaj

Pieprz

Wielkość opakowania

40 g

Cena

-

Opinia użytkowników

-

Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2024:

  • Porównywarka najlepszych sklepów
  • Ranking ofert według cen
  • Zdjęcia, opinie i recenzje