Przyprawa Tajska z Kokosem i Solą Himalajską 40g (5902686970835) - 1
Marco Polo Przyprawa Tajska z Kokosem i Solą Himalajską 40g - Zdjęcia produktu

Przyprawa Tajska z Kokosem i Solą Himalajską 40g (Marco Polo)

Przyprawy i zioła Marco Polo 40 g / mieszanka przypraw
Ocena: suma recenzji i opinii:

Dostepność na dzień 09.05.2024: w magazynie

Opis produktu Marco Polo

Przyprawa Tajska z Kokosem i Solą Himalajską Przyprawa Tajska charakterystyka Marco Polo w swoich podróżach kulinarnych trafił dodatkowo do dalekiej Tajlandii. Kuchnia tajska jest niezwykłym połączeniem smaków i aromatów, gdzie słodycz łączy się z ostrością, a to wszystko jeszcze wzbogacona jest subtelnymi, świeżymi nutami ziół i cytrusów.Przyprawa naszej firmy to perfekcyjna kombinacja przyprawa z dodatkiem wiórków kokosowych. Zapewniamy, że zaskoczy ona nie jednego poszukiwacza smaku w kuchni. Charakterystyka kuchni tajskiej
charakterystyczny tajski posiłek obejmuje pięć głównych smaków: słony, słodki, kwaśny, gorzki i pikantny. Podczas gdy tajski posiłek, może być ostra dla obcego podniebienia – wyjątkowo nie azjatyckiego podniebienia, jedzenie z tej części świata gwarantuje równowagę wszelkich 5 wyżej wymienionych smaków. Co więcej, tajskie jedzenie to przede wszystkim bezbłędny wygląd posiłku, więc można się spodziewać barwnych sałatek, ryżu na parze o nadzwyczajnie stożkowym oraz świeżych i egzotycznie wyglądających warzyw. Warto też wspomnieć iż pad thai jest narodowym daniem Tajlandii. Przyprawa Tajska – wyjątkowość unikalności smaków
Tym, co tak szczególnie różni tajskie jedzenie od innych kuchni, jest zastosowanie kontrastujących smaków. Tajskie jedzenie w tym nasza przyprawa łączy ostre przyprawy ze słodkimi, lekkimi smakiem kokosa z świeżym cytrusów. Warstwowe smaki tajskiego jedzenia powodują, iż każde danie wydaje się zupełnie nieszablonowe i to odróżnia je od potraw w innych kuchniach azjatyckich. Dzięki naszej przyprawie tajskiej jesteś wstanie nadać daniu ten charakterystyczny wątek
Historia kuchni tajskiej
Dawniej zwierzęta wodne, rośliny i zioła były wyjątkowo lubianymi składnikami większości tajskich posiłków. Unikano obszernych ilości mięsa, częściowo dzięki buddyjskiemu pochodzeniu, a zamiast tego paski mięsa doprawiano ziołami i przyprawami lub gotowano albo pieczono, a następnie szatkowano. Konwencjonalna kuchnia tajska polegała kiedyś na duszeniu i pieczeniu dania, albo jego grillowaniu. Jednak obszar, który jest dzisiaj Tajlandią, Laosem, Birmą (Myanmar), Kambodżą i Wietnamem, został zasiedlony przez starożytnych Chińczyków około 1400 lat temu. Wraz z migracją Chińczyków do Azji Południowo-Wschodniej smażenie w głębokim tłuszczu stało się na tych terenach bardzo popularne. Do czasów dzisiejszych klasycznymi daniami tajskimi pozostają pad thai (smażony makaron) i khao pad (smażony ryż). Z czego się składa typowa tajska mieszanka przypraw? Tajskie mieszanki przypraw często łączą mnóstwo egzotycznych składników. W naszej mieszance tym składnikiem jest kokos, kolendra i nutka cytryny. W niektórych mieszankach przyprawy tajskiej można znaleźć komponenty takie jak trawa cytrynowa, galangal i liście limonki kaffir, z modnymi przyprawami, takimi jak imbir (kuzyn galangalu), aby uzyskać ten wyraźny tajski smak.
Spróbuj dodać naszą przyprawę do smażonych warzywa i posypać je w dodatku świeżą kolendrą lub posyp nią sałatkę z posiekanej zielonej papai i kiełków fasoli. Możesz w dodatku wykorzystać je do przyprawiania warzyw gotowanych na parze i ryżu jaśminowego albo dopasować ze zrobionym szybkim sosem orzechowym, mieszając masło orzechowe, tamari, oct i wodę i naszą przyprawę. Smak Tajlandii w całej okazałości!

Informacje podstawowe i specyfikacja:

Kategoria

Producent

Rodzaj

Mieszanka przypraw

Wielkość opakowania

40 g

Kod EAN

5902686970835

Cena

-

Opinia użytkowników

-

Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2024:

  • Porównywarka najlepszych sklepów
  • Ranking ofert według cen
  • Zdjęcia, opinie i recenzje