Guma GUAR 0.5 kg, GUAR - 1
Guma GUAR 0.5 kg, GUAR - Zdjęcia produktu

Guma GUAR 0.5 kg, GUAR

Ocena: suma recenzji i opinii:

Dostepność na dzień 12.05.2024: w magazynie

Opis produktu

Guma Guar

Guma guar pozyskiwana jest z nasion rośliny o nazwie Cyamopsis Tetragonoloba. Występuje ona głównie w Indiach i Pakistanie, ale spotykana jest dodatkowo w Ameryce i Australii. Guma guar występuje pod symbolem E412, a głównym jej elementyem jest galaktomannan, który nie jest trawiony w organizmie, nie zostawia więc w nim kalorii, a wydalany jest razem z kałem. Ten brak kalorii powoduje, iż guma guar jest użytkowana w najróżniejszych dietach. Substancja ma duże zastosowanie w przemyśle spożywczym, gdzie występuje jako emulgator, zagęszczacz i substancja stabilizująca. Do produktów spożywczych gumę guar dodaje się głównie w celu żelowania, stabilizowania, emulgowania i zagęszczania substancji.Używa się jej zwykle w stężeniu 1 g gumy guar na 100 g towaru.

Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane jeszcze sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).

fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.

producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.

podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak ponadto mogą być danymi literaturowymi.

Dane i specyfikacja:

Kategoria

Cena

-

Opinia użytkowników

-

Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2024:

  • Porównywarka najlepszych sklepów
  • Ranking ofert według cen
  • Zdjęcia, opinie i recenzje