Opis produktu Polska
artykuł może zawierać: soję, nasiona sezamu i gorczycę.
Sos boloński to klasyczna potrawa kuchni włoskiej. Jak sama nazwa wskazuje, wywodzi się on z Bolonii. Oryginalny sos tego typu musi być długo gotowany, a jego bazą jest mielone lub drobno siekane mięso, pomidory, a także czerwone wino. Natchnioni tradycyjną recepturą przygotowaliśmy wyśmienity sos boloński wegański, który perfekcyjnie nadaje się do makaronów, placków ziemniaczanych, a także ryżu czy naleśników. Nasza roślinna wersja to rewelacyjny dobór dla osób, które stawiają na zdrową kuchnię roślinną.. Wegański sos boloński Primavika to bardzo aromatyczna mieszanka. Bazą produktu jest gęsty sos pomidorowy, do którego dodane zostało roślinne mięso mielone. Jest ono nad wyraz wartościowym źródłem białka i powoduje, że potrawa jest wyjątkowo sycąca i doskonale pasuje na obiad. W wegańskim sosie bolońskim nie zabrakło także aromatycznych przypraw i ziół. Są one szczególnie widocznym komponentyem każdego włoskiego dania i mają ogromny wpływ na smak naszego sosu. Proponowany przez nas towar jest w 100% roślinny, dlatego pasuje dla wegetarian i wegan. Dzięki czemu, iż nie mieści fosforanów i nienaturalnych barwników, a także glutaminianu, to jest on nie tylko pożywny, lecz także zdrowy.. Choć w Polsce szczególnie modne jest podawanie sosu bolońskiego z makaronem spaghetti, to w oryginale serwuje się go na makaronie tagliatelle lub pappardelle. Są to warianty włoskiej pasty o szerszych nitkach, które lepiej utrzymują szczególnie ciężki i gęsty sos.
Wegański sos boloński Primavika wspaniale komponuje się z praktycznie każdym rodzajem makaronu. Nasz artykuł doskonale stanie na wysokości zadania także jako dodatek do placków ziemniaczanych, ryżu, a także naleśników. Wegański sos boloński można serwować także z kopytkami albo włoskimi gnocchi.
Informacje oraz specyfikacja:
Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2024:
- Porównywarka najlepszych sklepów
- Ranking ofert według cen
- Zdjęcia, opinie i recenzje