Badapak Kulki z tapioki 0.2 kg - 1
BadaPak Kulki z tapioki 0.2 kg - Zdjęcia produktu

Kulki z tapioki 0.2 kg (BadaPak)

Pozostałe delikatesy BadaPak
Ocena: suma recenzji i opinii:

Dostepność na dzień 16.05.2024: w magazynie

Opis produktu BadaPak

Skłądniki: 100% skrobia z bulwy manioku

Kuleczki po ugotowaniu są sprężyste, lekko gumowate i same w sobie bez smaku - nabierają go czerpiąc z otoczenia czyli np. Z herbaty. Tapioka posiada neutralny smak, więc najchętniej jest łączona z cukrem, miodem i innymi słodkimi dodatkami, które nadają jej charakteru. Perfekcyjnie zastąpią makaron w rosole albo innej zupie. W Azji tapiokę przeważnie gotuje się w mleku kokosowym i taki sposób popularny jest tak jak w polsce ryż na mleku.

Sposób przygotowania:

  1. Zagotuj 6 szklanek wody. Wsyp granulki tapioki.
  2. Zagotuj. Przykryj.
  3. Gotuj na niewielkim ogniu przez około 15 min, mieszając co jakiś czas.
  4. Po upływie tego czasu wyłącz tapiokę. Pozostaw pod przykryciem na 15 min.
  5. Przelej tapiokę na durszlak i przepłucz zimną wodą.
  6. Jeśli tapioka jest nadal biała, to powtarzaj krok 1, 2 i 3 do momentu, gdy granulki będą krystaliczne.
  7. W międzyczasie rozpuść 3 łyżki cukru w 1 szklance ciepłej wody.
  8. Ugotowane granulki tapioki wsyp do miski i zalej wodą z cukrem. Wymieszaj. Dzięki czemu nie będą się sklejały.
  9. Zużyj ugotowane granulki w ciągu 1-2 dni.

Informacje podstawowe i specyfikacja:

Producent

Cena

-

Opinia użytkowników

-

Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2024:

  • Porównywarka najlepszych sklepów
  • Ranking ofert według cen
  • Zdjęcia, opinie i recenzje