Szafran - znamionka 1g wresja ekskluzywna BIO (Krokos Kozanis)
Przyprawy i zioła Krokos Kozanis szafranBrak produktu
Opis produktu Krokos Kozanis
Grecki czerwony szafran Krokos Kozanis jest uważany za króla przypraw. Jego perfekcyjna jakość powoduje, że jest uważany za jeden z najkorzystniejszych na świecie.
Krokus (eksportowany na cały świat pod nazwą Krokos Kozanis) wyrasta z śladowej kolistej cebulki, która sadzona pod koniec lata lub wczesną jesienią, wypuszcza śladowe purpurowe kwiaty z trzema złotoczerwonymi znamionkami w każdym z nich. To właśnie te znamionka po wysuszeniu stają najdroższą przyprawą świata - szafranem. Do wytworzenia 1g przyprawy używa się ok. 150 kwiatów, które ze względu na swoją delikatność wymagają żmudnej, pracochłonnej i ręcznej obróbki.
Zaskoczy Cię niezliczona ilość możliwości wykorzystania szafranu. Przygotuj się na świeże kulinarne przygody. Zamocz kilka znamionek w szklance wody lub mleka, ale pamiętaj, iż szafran nie lubi wysokich temperatur i w gorącej wodzie nie odda swej barwy i aromatu. Gotuj z czerwonym greckim szafranem pamiętając jednak, iż w przeciwieństwie do innych przypraw, śladowa szczypta jest ilością więcej, niż wystarczającą do większości potraw. Szafran przystępny jest w postaci znamionek (nitek) i sproszkowany. Ta pierwsza postać jest bardziej poszukiwana, gdyż w tej formie dłużej zachowuje aromat i kolor. Używany z umiarem, dobrej jakości szafran, daje potrawom bogaty złoty odcień i wyjątkowy aromat. Stosować go można do wielu potraw, począwszy od serów (twarogi czy parmezan), poprzez zupy, mięsa, ryby i drób, a na makaronach i ryżu kończąc.
komponenty: Suszony szafran* / *certyfikowany towar rolnictwa naturalnego. Rolnictwo UE
Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.
Producent: Krokos Kozanis
Krokus (eksportowany na cały świat pod nazwą Krokos Kozanis) wyrasta z śladowej kolistej cebulki, która sadzona pod koniec lata lub wczesną jesienią, wypuszcza śladowe purpurowe kwiaty z trzema złotoczerwonymi znamionkami w każdym z nich. To właśnie te znamionka po wysuszeniu stają najdroższą przyprawą świata - szafranem. Do wytworzenia 1g przyprawy używa się ok. 150 kwiatów, które ze względu na swoją delikatność wymagają żmudnej, pracochłonnej i ręcznej obróbki.
Zaskoczy Cię niezliczona ilość możliwości wykorzystania szafranu. Przygotuj się na świeże kulinarne przygody. Zamocz kilka znamionek w szklance wody lub mleka, ale pamiętaj, iż szafran nie lubi wysokich temperatur i w gorącej wodzie nie odda swej barwy i aromatu. Gotuj z czerwonym greckim szafranem pamiętając jednak, iż w przeciwieństwie do innych przypraw, śladowa szczypta jest ilością więcej, niż wystarczającą do większości potraw. Szafran przystępny jest w postaci znamionek (nitek) i sproszkowany. Ta pierwsza postać jest bardziej poszukiwana, gdyż w tej formie dłużej zachowuje aromat i kolor. Używany z umiarem, dobrej jakości szafran, daje potrawom bogaty złoty odcień i wyjątkowy aromat. Stosować go można do wielu potraw, począwszy od serów (twarogi czy parmezan), poprzez zupy, mięsa, ryby i drób, a na makaronach i ryżu kończąc.
komponenty: Suszony szafran* / *certyfikowany towar rolnictwa naturalnego. Rolnictwo UE
Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.
Producent: Krokos Kozanis
Informacje oraz specyfikacja:
Kategoria
Producent
Rodzaj
Szafran
Kod EAN
5201402000369
Cena
-
Opinia użytkowników
-
Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2024:
- Porównywarka najlepszych sklepów
- Ranking ofert według cen
- Zdjęcia, opinie i recenzje