Opis produktu Marco Polo
Przyprawa Wasabi Przyprawa wasabi charakterystyka Wasabi jest klasyczną przyprawą kuchni japońskiej serwowaną przede wszystkim do sushi i sashimi jak dodatkowo do każdego typu makaronów. Przygotowanie: Proszek należy rozmieszać z odrobiną letniej wody (tak by uzyskać konsystencję gęstej śmietany). Następnie trzeba odczekać 5-10 minut by nasza pasta nabrała w pełni aromatu i smaku, jeszcze raz przemieszać i gotowe. Czy wasabi jest ostrzejsze aniżeli habanero? Obie przyprawy są nad wyraz ostre, ale w inny sposób. Papryczki Habanero są istotnie ostre, lecz owocowe i wypełniają usta ciepłem. Wasabi jest ostry i unosi się do zatok z unikatowym ciepłem. Kuchnia Japońska charakterystyka klasyczna kuchnia Japonii (jap. Washoku) oparta jest na ryżu z zupą miso i innymi potrawami. W przygotowaniu różnorodnych dań kładzie się nacisk na składniki sezonowe. Dodatki do dań niejednokrotnie składają się z ryb, marynowanych warzyw i warzyw gotowanych w bulionie. Oprócz ryżu jednym z podstawowych produktów są makarony, takie jak soba i udon.
Informacje podstawowe i specyfikacja:
Kategoria
Producent
Wielkość opakowania
1000
g
Cena
-
Opinia użytkowników
-
Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2024:
- Porównywarka najlepszych sklepów
- Ranking ofert według cen
- Zdjęcia, opinie i recenzje