Brak produktu
Opis produktu Vivio
Truskawka liofilizowana - (100% truskawka) jest cennym źródłem witaminy C, A, PP a także witamin z grupy B. Truskawki mają niski indeks glikemiczny, dużą zawartość wapnia, fosforu i magnezu. Działanie przeciwzapalne truskawki zyskują dzięki obecności kwercetyny. Błonnik zawarty w truskawkach wspiera perystaltykę jelit. Gromadzi tylko naturalnie występujące cukry z owoców.
Przykładowe zastosowanie: jako chrupiąca przekąska do owsianki, jogurtu, ciast, i dekoracji deserów.
Liofilizacja jest procesem suszenia produktów przez zamrożenie i odparowanie wody. Dzięki czemu procesowi owoce i warzywa zachowują swoje wartości odżywcze, odcień a także smak. Cykl liofilizacji ma sporo zalet i zdecydowanie przeważa nad suszeniem. Jednym z pozytywnych aspektów żywności liofilizowanej jest możliwość długiego przechowywania bez utraty wartości odżywczych. Proces ten uniemożliwia rozwój bakterii w związku z czym wykorzystywanie konserwantów i innych dodatków nie jest konieczne.
Przykładowe zastosowanie: jako chrupiąca przekąska do owsianki, jogurtu, ciast, i dekoracji deserów.
Liofilizacja jest procesem suszenia produktów przez zamrożenie i odparowanie wody. Dzięki czemu procesowi owoce i warzywa zachowują swoje wartości odżywcze, odcień a także smak. Cykl liofilizacji ma sporo zalet i zdecydowanie przeważa nad suszeniem. Jednym z pozytywnych aspektów żywności liofilizowanej jest możliwość długiego przechowywania bez utraty wartości odżywczych. Proces ten uniemożliwia rozwój bakterii w związku z czym wykorzystywanie konserwantów i innych dodatków nie jest konieczne.
składniki odżywcze:
Informacje podstawowe i specyfikacja:
Kategoria
Producent
Rodzaj
Suszone owoce
Cena
-
Opinia użytkowników
-
Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2024:
- Porównywarka najlepszych sklepów
- Ranking ofert według cen
- Zdjęcia, opinie i recenzje