Opis produktu BadaPak
Imbir kandyzowany BadaPak w przeciwieństwie do świeżego, poprzez długi czas zachowuje swoje dobroczynne właściwości. Korzeń imbiru pokrojony w dużą kostkę został zakonserwowany w syropie cukrowym. Znamionuje go wyjątkowy pikantny, a także słodki zarazem posmak. Odpowiedzialne za to są olejki eteryczne (zingiberol) oraz substancje żywiczne (gingerol i zinferon). Na dodatek imbir kandyzowany BadaPak jest źródłem witamin: A, E, K, C, B1, B2 i kwasu foliowego. Dostarcza takich minerałów jak wapń, fosfor, żelazo, potas.
Imbir kandyzowany BadaPak jest solidnie aromatyczny, lekko palący i słodki w smaku. W kuchni może być dodawany do wypieków (pierników, ciastek korzennych), konfitur, a także kompotów. Można go spożywać bezpośrednio. Najbardziej popularny jednak jest rozgrzewający napój z dodatkiem imbiru, kurkumy i cytryny. Będzie aromatycznym dodatkiem do grzanego wina oraz piwa.
Imbir to roślina uprawna z rodziny imbirowatych. Jego łodyga rośnie na wysokość około 1m, liście są spore, a kwiaty mają barwę żółto-fioletową. Imbir spory, włóknisty, brązowy korzeń. To właśnie on użytkowany jest w celach jadalnych, kosmetycznych i leczniczych. Imbir uprawiany jest z zasady w Azji, Indiach, Chinach i Malezji.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane także sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak ponadto mogą być danymi literaturowymi.
Informacje oraz specyfikacja:
Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2024:
- Porównywarka najlepszych sklepów
- Ranking ofert według cen
- Zdjęcia, opinie i recenzje