Opis produktu BadaPak
Fasola Adzuki BadaPak zawiera liczne witaminy i mikroelementy. Jest wyśmienitym źródłem białka roślinnego oraz błonnika. Gromadzi aż 29 substancji o działaniu antyoksydacyjnym. W składzie fasoli Azuki BadaPak znajdziemy niemało witamin z grupy B (B1, B2, B3, B5, B6) w szczególności wit B9, czyli kwas foliowy. To źródło cennych minerałów, pomiędzy innymi żelaza, jak również potasu, magnezu, fosforu, cynku i selenu.
Fasola Adzuki BadaPak cechuje się orzechowym i lekko słodkawym smakiem. Jest wspaniałym komponentyem sałatek, sosów do makaronu, zup. Niezwykle popularne są pasty i pasztety przygotowane na jej bazie. Ze względu na swój smak użytkowana jest także do przygotowania deserów.
Fasolę Adzuki BadaPak należy zalać wodą na około 12 godzin a następnie gotować do miękkości.
Fasola Adzuki jest rośliną strączkową pochodzącą ze wschodniej Azji. Można ją spotkać w dodatku pod nazwą Addzuki albo czerwoną soją. Obecnie dostępna jest niemal na całym świecie jednak największą popularnością raduje się w kuchni wschodu. Jest dość niewielka, w głównej mierze koloru czerwonego jednak zdarzają się odmiany białe, czarne i zielone.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane dodatkowo sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak też mogą być danymi literaturowymi.
Dane i specyfikacja:
Kategoria
Producent
Rodzaj
Wielkość opakowania
Cena
Opinia użytkowników
Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2024:
- Porównywarka najlepszych sklepów
- Ranking ofert według cen
- Zdjęcia, opinie i recenzje